Ett år siden slutten på starten

Den 10. juli 2018 våknet jeg på Hansnes i Karlsøy kommune etter å ha vandret rundt hele Troms fylke. 52 dager på veien, 950 kilometer og en tung sekk ved navn «Styggen» hadde satt sitt preg på kroppen min. Ikke minst var den fysiske påkjennelsen fra en så lang vandring på asfalt merkbar på kroppen i form av gnagsår samt setemuskulatur av stål, så var den psykiske endringen mye, mye større, og noe jeg aldri hadde sett for meg.

Karlsøy Kommune
10.07.2018 Fremfor kommunehuset til Karlsøy Kommune

Et liv på veien

For nesten hver dag som går, så savner jeg veien, alle de flotte menneskene jeg fikk møte på, og spesielt selve eventyret og følelsen av å gjøre godt for andre. Jeg tenker tilbake på alt jeg fikk lov til å oppleve, på gnagsåret jeg fikk over Kvænangsfjellet, på 50-årsdag i Balsfjord, på vaffelsalg midt i Harstad, på storm og elendighet i fjellet på Senja, og mye, mye mer. Jeg kan jo ikke benekte for at jeg planlegger disse prosjektene for meg selv også, da jeg syns det er utrolig givende å dra ut på slike turer. Det å kunne kombinere de med innsamlingsaksjoner for gode formål samt å skape litt engasjement og forhåpentlig få folk ut er jo bare gull. Litt som å vinne i lotto (selv om jeg aldri har vunnet i lotto). Det er mye bedre enn å vinne i lotto faktisk.

I dag 10. Juli befinner jeg meg på et vendepunkt. Det er nøyaktig ett år siden jeg var ferdig med Troms Rundt, og i morgen begynner Til Topps Mot Kreft. TurForLiv er i ferd med å bli så mye mer enn bare en idé. For alt arbeidet med disse prosjektene har bare gitt mersmak, og jeg innser at TurForLiv er noe som har kommet for å bli og noe som jeg kommer til å dyrke og pleie i årene fremover. Flere innsamlinger, flere prosjekter og ikke minst, flere opplevelser og minner for livet.

Dag 4 fra Troms Rundt, utsikten fra teltet i Nordeisa Kommune. Flagget ble funnet på veien og ble med resten av turen.

Til Topps Mot Kreft

Så i morgen starter TurForLiv’s andre store satsing, og i løpet av de neste to ukene så håper jeg å kunne samle inn 25000,- til Barnekreftforeningen og gå tilsvarende 25000 høydemeter i fjellene i Sør-Troms og Ofoten. Nesten hver dag kommer jeg til å kaste meg ut på nye eventyr, og for å nå målet må jeg gå litt over 2000 meter hver dag. Heldigvis så skal jeg ikke gjøre dette helt alene, for flere av mine flotte venner skal være med på ulike turer, og disse kommer dere til å bli kjent med på Facebook underveis! I tillegg så står Selma på 6 år (Engels Springer Spaniel) klar for å være med hun også, så turkamerater er det heldigvis ikke mangel på i år!

Så, da gjenstår det bare å pakke sekken, tape ankelen, sette frem skoene og gjøre seg klar til et nytt eventyr, det andre i en rekke som er langt fra fullstendig. Følg med på facebook og på instagram!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *