Lofoten og Vesterålen, to navn som vekker følelser hos de fleste av oss, som prosjekterer et bilde av en ruglete og værbitt kystlinje, en øyrekke som starter ved fastlandet og som strekker seg utover mot vest, og står en på enden, på Røst og ser mot vest, er det ikke land å treffe på mange, mange mil. Et øyrike bestående av bratte fjellsider, som reiser seg rett fra havgapet og opp til skyene, som mennesker har hatt som sine hjem i over 10 000 år.

Nå er det bare en liten måned igjen til jeg har pakket ferdig «styggen på ryggen» og setter kurs mot Røst, den mest vestlige kommunen i Lofoten, og dermed startpunktet for hele årets «urbane ekspedisjon» og innsamlingsaksjon for kreftsaken.

Ruta, den blir som følgende:
Tirsdag 30. Juni: Ankomst Røst
Onsdag 1. Juli: Start, Røst til Værøy
Torsdag 2. Juli: Værøy, til Reine
Fredag 3. Juli: Fra Reine til Ramberg og videre
Søndag 5. Juli: Ankommer Leknes
Mandag 6. Juli: Fra Leknes og videre mot Svolvær
Fredag 10. Juli: Ankommer Svolvær
Søndag 12. Juli: Fra Svolvær og videre
Fredag 17. Juli: Ankommer Lødingen
Lørdag 18. Juli: Videre fra Lødingen
Mandag 20. Juli: Ankommer Sortland
Tirsdag 21. Juli: Fra Sortland til Stokmarknes
Fredag 24. Juli: Ankommer Myre
Lørdag 25. Juli: Dronningruta
Søndag 26. Juli: Reiser fra Myre
Fredag 31. Juli: Ankommer Andenes, tur slutt

Det er jo litt tidlig å si om alt kommer til å gå som planlagt, men jeg tør nok å påstå nå etter noen år med dette at jeg har såpass med erfaring at, om jeg trener godt og kjenner på kroppen nå i forkant, den ruta jeg har stiplet ut nå er absolutt overkommelig på det tidsperspektivet som er satt.

Dog, vi må jo uansett ikke glemme det viktigste, at vi tross alt, befinner oss i Nord-Norge, og som alle er så glad i å si:

Ja vi vet no kor vi bor

Alle i nord

Så været må jo selvfølgelig inkluderes i beregningen som en usikkerhet, som potensielt kan pinne meg fast på en fjellovergang i Møysalen Nasjonalpark, eller blåse meg rett av E10 og langt til havs.

Uansett, jeg gleder meg som en liten unge til å vandre langs den vanvittige naturen, samt belyse en viktig sak, nemlig kreftsaken, og hva du og jeg kan gjøre for å gjøre verden til et litt bedre sted!

Kjenner du en person, en med et stort smil eller en ildsjel som brenner for å gjøre godt for andre, noen som har kreft, kjenner noen med kreft eller som har overlevd kreft, som DU mener JEG burde møte, rop ut! Jeg ønsker å komme i kontakt med så mange i Lofoten og Vesterålen som mulig, for Turforliv er bare en skarve fottur i parken hadde det ikke vært for alle de fantastiske menneskene som bor der turen ferdes, alle de sjelene som hver og en har sin unike historie!

Ta vare på hverandre, vi sjåast!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *