Mitt navn er Linas Johan Hanssen Hauge og jeg er en veterinærstudent og eventyrer fra Troms bosatt i Oslo. Jeg vokste opp i Nederland blant tulipanene og vindmøllene, et av verdens flateste land. Hver sommer satte jeg og min mor oss på et fly fra Amsterdam og nordover. Jeg fikk alltid sete ved vinduet, og når jeg så landskapet sakte men sikkert endre seg fra de flate, fargerike åkrene i Nederland til de høge, snødekte fjellene i Norge visste jeg hvor hjertet mitt lå. Blant fjellene, i skogen, i naturen. Og det er der jeg finner roen i en ellers så travel hverdag. Enten om det er fjellene i nord, eller Nordmarka i sør.

«Og det er der jeg finner roen i en ellers så travel hverdag.»

I 2013 flyttet jeg til Norge og begynte på Folkehøgskolen 69 grader nord, hvor jeg i to år koste meg med ski, jakt, langturer med hund og til og med et par langdistanse hundesledeløp. Det var her interessen min for naturen virkelig begynte å modne, og jeg fant fort ut hva jeg elsket mest her i livet. I 2015 vendte jeg snuten mot Finnmark hvor jeg tjenestegjorde på grensen som Patruljefører. Både i 2016 og i 2017 forsøkte jeg å komme inn på Norges veterinærhøgskole, men begge årene mislyktes jeg, og jeg endte opp med å jobbe og reise istedenfor.

Jula 2017 fikk tanten min påvist kreft, og hun gikk bort bare tre uker etter diagnosen ble kjent. Det var da Troms Rundt ble planlagt, og turforliv ble til. Jeg ønsket å bekjempe hjelpeløsheten, og sommeren 2018 brukte jeg 52 dager på å gå gjennom alle kommunene i Troms fylke for å samle inn penger til Kreftforeningen, og over hele 220000 kroner ble det til slutt.

Nå i 2019 er det høydemeter for Barnekreftforeningen som gjelder, og til neste år i 2020 så blir det igjen langtur for Kreftforeningen. En ting er sikkert, turforliv har kommet for å bli, og mange flere ekspedisjoner og innsamlinger skal det bli!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for linashauge is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.