Til Topps Mot Kreft 2019 ble en stor suksess, og med 46 830,- kroner samlet inn totalt på 23 topper besteget kan jeg ikke gjøre annet enn å smile, selv om jeg ikke nådde målet mitt på 25 000 høydemeter. 21 415 meter er vel ikke så galt det heller!

Mesteparten av turen ble gjennomført på 15 dager, hvor over 19 000 meter ble besteget for Barnekreftforeningen. Det er en tur opp på Mount Everest, for å så gå ned, snu, gå opp igjen, så ned, og så opp Galdhøpiggen. Fra havet! At det i tillegg skulle være klarvær og sol store deler av perioden var jo ikke til å beklage det heller. Sommeren 2018 da jeg gikk rundt Troms regnet det så å si nesten hver dag av de 52 dagene jeg gikk, bare den siste uken var det tørt i flere dager i strekk. Har fremdeles mareritt hvor alt, absolutt alt, er vått! De to siste turene ble gått i ettertid.

På vei fra Løksetinden til Fakstinden. Luftig tur i flott vær. Dag 2

Det ble dog en del utfordringer som jeg ikke helt hadde sett for meg i starten. En måned før prosjektstart klarte jeg å vrikke ankelen ganske kraftig på en treningstur i Rondane. Den blå, hoven og vond, og sta som jeg er dro jeg selvfølgelig ikke til legen. Jeg hvilte frem til prosjektstart, og satte så i gang. Ankelen gjorde vondt under hele prosjektet, og jeg har fremdeles smerter den dag i dag, November 2019. I tillegg var det mye mer snø i fjellet enn jeg hadde sett for meg, og det ba jo på noen utfordinger her og der, men ingenting som var uoverkommelig. Til syvende og sist var det kroppen som satte begrensninger, og med en vond ankel og et «på tur til å bli» overbelastet kne måtte jeg sette ned tempoet mot slutten.

Det var mye snø i fjellet starten av juli 2019. Her fra flyturen min nordover 7. juli. Andørja med Mjøsundet og Senja bak til høyre.

I motsetning til i fjor var jeg ikke alene mesteparten av turen, og jeg hadde godt selskap underveis. På over halvparten av prosjektet hadde jeg Kent David med meg, og på de turene han ikke var med endte jeg heller ikke opp med å gå alene, da både familie, firbente og venner var med på eventyret, og det setter jeg stor pris på. Det er så mye artigere å gjøre slikt ilag med andre.

Link til innsamlingen: Barnekreftforeningen

Kreft er en sykdom som de fleste forbinder med alderdom. Det er ikke så rart, for omtrent tre av fire krefttilfeller i Norge diagnostiseres hos mennesker over 60 år. Dessverre er det ikke tomt på den andre siden av skalaen. Blant barn og ungdom opp til 18 år er det nesten 200 som får kreft hvert år. Det er 200 unge mennesker som enda har et helt liv fremfor seg, som drømmer om studier og eventyr, som ønsker å bli gamle. Heldigvis så overlever mellom 75 til 80 prosent av de rammede kampen mot kreft, og selv om det er mange som blir helt friske er det også de som får varige skader, ofte som følge av behandlingen. Dette er noe det forskes på, for å utvikle mer skånsomme og effektive behandlinger, slik at både overlevelses-sjansen øker, samt mengden senskader senkes.