Troms Rundt endte med utrolige 220 875 kr til Kreftforeningen!

I jula 2017 fikk min tante påvist kreft, og etter et kort sykehusopphold døde hun tidlig januar 2018. Det var ingenting vi kunne gjøre, og hjelpeløse var vi alle vitner til hennes forfall. Følelsen av å ikke kunne hjelpe de som man er gla i, er fullstendig ødeleggende. Så jeg bestemte meg for å danne turforliv.no og samle inn penger til Kreftforeningen ved å gå gjennom alle kommunene i Troms fylke.

Den 18. Mai kjørte min far meg til Burfjord i Kvænangen kommune. Våren er kort og uforutsigbar i nord, og jeg hadde ikke hellet med meg dette året. Det lå enda en del snø på fjellovergangen Kvænangsfjellet og det var kaldt og hustrig. To dager senere befant jeg meg på nevnt fjellovergang med snøvær, sterk vind og en grotesk blemme på lilletåa, og da lurte jeg fælt på hva det jeg egentlig hadde begitt meg ut på.

- Det var 33.564 nye krefttilfeller i 2017

Nøkkelen til suksess i slike tilfeller ligger mellom ørene, det er motivasjonen man klarer å produsere. Drivkraften til å ville lykkes må være større enn friksjonen som blir skapt av alt som går imot deg, måtte det være sår, utmattelse eller vær. Og selv om det gikk imot meg på mange fronter så var det aldri snakk om å gi opp.

Nei, litt vondt skal det gjøre, og det at jeg gikk for et godt formål, det var god motivasjon det. For jeg vet at de jeg gikk for, alle som blir rammet av kreft, har det så mye verre, at de bærer på en byrde som er så ufattelig mye tyngre enn den vesle sekken min, at de skoene de går med til daglig var så ufattelig mye trangere enn mine, og at det skittværet som dasker dem i trynet hver syndige dag er så ufattelig mye verre enn det vi hadde i Troms fylke i juni. Kreft, det er en tøff vandring det, og jeg håper at jeg med min egen vandring, har gjort vandringen litt lettere for de med kreft og de pårørende.

Link til innsamlingen: Kreftforeningen

Turen tok meg gjennom alle kommunene i Troms fylke til fots, og det på 52 dager. Et kjapt google søk om noen andre har gjort det samme gir ingen resultater, så jeg går utifra at jeg er den første.

Så mye godhet og raushet som jeg møtte på veien har jeg aldri vært borti før. Hele 26 netter sov jeg inne etter å ha blitt invitert av både enkeltpersoner, kommuner og bedrifter. Ikke en eneste gang ba jeg om overnatting, da jeg hadde teltet i sekken. Det er gjestfrihet det.

I tillegg fikk jeg mat og gode ord til å holde meg varm på veien mens det regnet, og til og med snødde nå og da. Sommeren i nord kan være uforutsigbar, det er det ikke tvil om.

Les Salangen-nyheter sin sak om turen min her: Salangen-Nyheter

Alt i alt kan jeg ikke si noe annet en at Troms Rundt 2018 ble et sinnsykt suksess, bedre enn hva jeg noensinne har drømt om!

Flere artikler som omtaler Troms Rundt:
-Jeg er stolt av å være en del av Troms fylke (+) 10.07.2018 Troms Folkeblad
-Tar beina fatt for Kreftforeningen 09.04.2018 Nye Troms
-Linas har brukt sommeren på å besøke alle kommunene i Troms - til fots: - Har levd på nordnorsk gjestfrihet hele veien (+) 08.07.2018 Nordlys